به گزارش روابط عمومی
ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی ،و به گزارش خبرنگار گروه استان
های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، این بار هم هیئتها باز بودند ولی به نوعی دیگر، از مداح گرفته تا سخنران از سینهزن تا بسیجی از بزرگ تا کوچک از خرد تا کلان همه آمده بودند پایه کار هیئت ولی از جنسی دیگر، برای کار جهادی، مبارزه با ویروس کرونا، ضدعفونی کردن و ضدعفونی از معابر و امکان عمومی شهر و همچنین توزیع بستههای معیشتی و اقلام بهداشتی همه آمده بودند.
فاطمیه آذربایجانی های مقیم مشهد این روزها حال و هوای دیگری دارد در شرایطی سخت همیشه در کنار مردم کشورشان بودند، از ایام عزارداری حسینی گرفته تا سیل ، زلزله و بعد از آن از زمان شروع ویروس کرونا، آستین همت بالا زدند و همچنان از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.
از تبریز تا دیار امام مهربانیها
مقصود ایران منش مؤسس و تولیت فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، که اهل آذرشهر تبریز است، عشق وعلاقه به امام حسین (ع) و حضرت فاطمه (س) را از گذشتههای دور در دل دارد، گفت: در تبریزهم هیئتی بودم و به مشهد که آمدم به ذهنم رسید در این شهر برای همشهریهایم فضایی برای قرار گرفتن زیر پرچم اهل بیت (ع) فراهم کنم تا انجام وظیفه کنیم.
او افزود: به پیشینه پذیرایی این مجتمع از زائران امامحسین (ع) از سال ۱۳۷۰ که در مشهد با همراهی و کمک برادرهایم و همچنین مردم آذربایجان در مشهد این مجتمع را با نام خیریه راهاندازی کردیم، اگر زلزلهای رخ داد، اگر سیلی آمد یا حتی از خیریههای دیگر اعلام نیاز برای کمک به مردم شد، پیشقدم شدیم و کمک رساندیم.
مؤسس و تولیت فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد ادامه داد: فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد، علاوه بر برگزاری مراسم عزاداری، مداحی، مراسم احیا، محرم و برگزاری جلسات هفتگی نیز در طی ماه مبارک رمضان توزیع غذای افطاری در مناطق محروم، بافت پیرامونی شهر مشهد را هرساله در دستور کار خود داده است.
ایران منش بیان کرد: در کنار ما آذربایجانیهای مقیم مشهد دوستان، بازاریها و تجار مشهدی هم به ما پیوستند که ۳۰ درصد اعضای ما مشهدی هستند.
او با اشاره به تأمین هزینههای این هیئت مذهبی، تصریح کرد: این هیئت هزینههایش خودجوش و مردمی تأمین میشود و دارای دو وقفیات است و درآمد حاصل از آن وقفها برای حسینیه استفاده میشود، از طرفی برای برگزاری جلسات در هر هفته یک بانی پیش قدم میشود و به جهت درآمدی به هیچ نهاد و سازمانی وابسته نیستیم.
مؤسس و تولیت فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد تاکید کرد: مجتمــع فاطمیــه آذربایجانیهای مقیم مشهد که به واسطه کارهای خیر و عزاداریهای خاصش در روزهای شهادت ائمهاطهار (ع) معروف است، با همراهی مردم از ۱۵ سال پیش برپاکردن ایستگاه پذیرایی در کربلا را آغاز کرده است، که در همه این سالها با همراهی هیئت عراقی خدماتالحرمین بوده است.
کمک نیم میلیاردی به سیل زدگان خوزستان
ایران منش با اشاره به بیش از۵۰۰ میلیون تومان ارزش ریالی اقلام ارسالی به خوزستان، اظهار کرد: زمانی که سیل خوزستان اتفاق افتاد ما ۲۵ روز جهت پذیرایی از نیروهای جهادی و توزیع غذای گرم برای سیل زدگان منطقه در این استان مستقر شدیم.
او افزود: یک اکیپ پزشکی شامل دو پزشک خانم و یک دکتر مرد به مدت ۱۰ روز با همکاری درمانگاه چهارده معصوم که متعلق به آذربایجانیهای مقیم مشهد هستند، جهت درمان هموطنان سیلزده به همراه یک کامیون کمکهای دارویی در منطقه حضور داشتند.
مؤسس و تولیت فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد با اشاره به اینکه از دیگر برنامههای فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد پخت و توزیع بیش از ۶ هزار پرس غذا در مناطق سیل زده بود، ادامه داد: توزیع اقلام مورد نیاز اعزامی به مردم و توزیع غذای گرم در چادرهای سیلزدگان ساکن شده در خوزستان با کمک دوستانی که در اهواز بودند صورت می گرفت.
تداوم شعور و شور حسینی برای خدمترسانیدر کربلا
ایران منش بیان کرد: بعد از کمکهای میلیاردی به سیلزدهها، متولیان که از کار ما در خوزستان بازدید کردند، پیشنهاد دادند باتوجه به کمک های مردمی که داشتیم به تنهایی موکب را در کربلا برپا کنیم، این موکب در مقابل حرم امامحسین (ع)، روبهروی صحن حضرت زینب (س)، ابتدای خیابان شهدای کربلا با پرچم مجتمع خیریه فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد برپا شد و از عزاداران حسینی پذیرایی داشتیم.
او با اشاره به توزیع ۲۰ هزار پرس غذا در روز، تصریح کرد: در ۲۵ روزی که در کربلا مستقر بودیم، در ۳ وعده صبحانه، نهار، شام و میان وعده پذیرای عزاداران حسینی بودیم، همچنین برای خدماترسانی در این موکب ۸۰ نفر شامل ۴۰ آشپز "۲۰ خورشتپز و ۲۰ برنجپز"، خیاط، آرایشگر، پزشک با ما همراه شدند.
مؤسس و تولیت فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد با اشاره به تهیه مواد لازم برای پخت ۲۰ هزار غذا، تاکید کرد: همه مواد از برنج و گوشت گرفته تا حبوبات، قند، چای و ظروف یکبار مصرف از مشهد تهیه و با کامیون به کربلا منتقل شدند.
پذیرایی گرم آذربایجانی ها از زائران امام رضا(ع) در مشهد
ایران منش اظهار کرد: بعد از اربعین به مشهد آمدیم و در دهه آخر صفر پذیرایی و اسکان از زائران علی ابن موسی الرضا(ع) در مشهد بودیم، ما همچنین زمان شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در مشهد پذیرای زائرین و مجاورین که برای شرکت در مراسم تشییع سردار دلها آمده بودند پذیرایی انجام دادیم.
سیل کمک موکب داران آذربایجانی به سیل زدگان
او افزود: بعداز دهه آخرصفر زلزله آذربایجان شرقی در میانه ترکمنچای اتفاق افتاد که ما برای ساخت خانه و پذیرایی با غذای گرم، توزیع پوشاک زمستانه در این استان مستقر بودیم.
مسئول مجتمع خیریه فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد با اشاره به پوشش ۵ هزار خانواده سیل زده در مهرستان، ادامه داد: به لطف امام هشتم و خیرین و خدماتی که با همراهی آستان قدس رضوی انجام شد، ما توانستیم ۱۵ روز در نیک شهر و بعد از آن ۱۵ روز در مهرستان "نزدیک به مرز و منطقه محروم" در ساخت و ساز منازل مردم این شهرستان و همچنین تهیه سبد غذایی، پتو، موادشوینده و بهداشتی در بین چهارصد روستای توابع مهرستان با کمک هم وطنانمان خدمات رسانی انجام بدهیم.
توزیع روزانه ۵ هزارپرس غذای گرم در مشهد
ایران منش بیان کرد: از زمان شیوع کرونا تولید و توزیع ماسک و هچنین ضدعفونی معابر و مساجد شهر صورت گرفت.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه اصناف به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل و دچار آسیب شدند، ما برای کمک به آن ها وامهایی بسته به توانمان بین از ۳ میلیون تا ۱۰ میلیون به صورت ۱۰ قسط پرداخت کردیم، همچنین سبدغذایی برای خانواده های آن ها ارسال کردیم.
مسئول مجتمع خیریه فاطمیه آذربایجانیهای مقیم مشهد تاکید کرد: از اول ماه مبارک رمضان ما سبد غذایی تهیه و در بین خانوادههای تحت پوشش خودمان توزیع شد که همچنان ادامه دارد.
ایران منش با اشاره به توزیع روزانه ۵ هزارپرس غذای گرم در مشهد، اظهار کرد: به لطف امام رضا(ع) و کمک خیرین، از اول ماه مبارک رمضان ما روزانه ۵ هزارپرس غذای گرم در اکثر نقاط شهر توزیع کردیم و همچنان تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
او افزود: برای تهیه غذای گرم و توزیع آن در بین نیازمندان ۸۰ نفر فی سبیل الله ما را یاری می کنند.
برای هیئتی های کشورمان فرقی نمی کند که کجای این دنیا هستند، هرجا که باشد کار درست را انجام می دهد، چه در قرنطینه باشد و چه مجوز برگزاری روضه را نداشته باشد، معمولا کارهای جهادی با این آدم ها است، اگرچه نمی توانند هیئت برگزار کنند ولی همچنان راه مولایشان را در پیش گرفتند و بساط هیئتشان را برای کمک به نیازمندان این شهر بسیج کردند.